Contact:
info@immergo.net

Bookings:
Matti Latikka
050 - 57 33 008

Reviews


Sunken World


Benighted IlluminationBenighted Illumination
under the name Drowlich

Melodinen ja sinfoninen metalli eivät ehkä paperilla kuulosta kovinkaan houkuttelevalta, mutta 2007 perustetun Drowlichin ensidemo osoittaa nämäkin ennakko-odotukset vääriksi. Meininki on nimittäin runsaista kosketinosuuksista huolimatta enemmän death/black metalliin kallellaan, Nightwishit on tästä musiikista kyllä hyvin kaukana.

Bändin nöyrä asenne tulee varmasti kantamaan hedelmää tulevaisuudessa, mikäli ”Benighted Illuminationista” voi jotain päätellä. Oikeastaan kaikki tuntuisi olevan jo nyt kohdallaan; laulu on miellyttävä (ei liian kliini eikä örinä), synasoundit monipuoliset (vaikka kliseisempääkin tilutusta kuullaan), ja genreen nähden poikkeuksellisen vimmaiset kitarariffit sekä monipuoliset sovitukset ja melodiat tuovat kappaleisiin runsaasti rosoista tarttumapintaa. Biisit on myös maltettu pitää inhimillisissä mitoissa, mikä on osoitus kypsän bändin toiminnasta; osataan karsia kappaleista ylimääräinen moska ja jättää vain ne oleellisimmat osat. Sama pätee biisien määrään. Veikkaisin, että näin intohimoisesti hommaansa suhtautuva yhtye on kolmessa vuodessa saanut levyllisen jos toisenkin materiaalia aikaiseksi, mutta demolle on poimittu ainoastaan kaksi keskenään tasavahvaa, mutta sopivasti toisistaan erottuvaa, kappaletta.

En voi sanoa kuuluvani genren kuluttajiin edes sanan vähäisemmässä merkityksessä, mutta tuskin paljoa metsään menen, jos väitän Drowlichia huomattavasti (nyky) Dimmuja ja Cradle Of Filthia äkäisemmäksi. Ajoittain saatan jopa huijata itseni uskomaan, että tällaista musiikkia voisi kuunnella joskus enemmänkin, kunnes tajuan ettei ole minun juttuni. Olen kuitenkin iloinen, että vuotuinen sinfoniametalliannos tuli nautittua Drowlichin ”Benighted Illumination” -demon muodossa.

- Jaakko Teittinen / Lammaszine2015 © Immergo. All Rights Reserved.